Nieuws

Untitled Document
Homeopathie en vrouwen
Deze keer informatie over wat homeopathie voor vrouwen kan betekenen. Hierin aandacht voor specifieke vrouwenproblemen. Veel van deze problemen hebben een relatie met hormonale veranderingen. Veel van deze klachten lijken bij meerdere vrouwen voor te komen, maar geen vrouw is hetzelfde.

De klassiek homeopaat zal net als bij andere kwalen die hij/zij behandelt proberen te kijken naar het totaalbeeld. Op grond van dit beeld wordt gekozen voor het speciale homeopatische middel waardoor u lichamelijk, geestelijk en hormonaal weer in evenwicht komt.

 Door het pilgebruik en het feit dat vrouwen hun eerste zwangerschap uitstellen, kunnen er problemen onstaan met zwanger worden. Vrouwen die nu in de vruchtbare leeftijd zijn, hebben vaak ook al moeders gehad die de pil gebruikt hebben. Zij kunnen van hun moeder deze hormonale belasting hebben mee gekregen. Zij kunnen bij langdurig pilgebruik soms problemen krijgen met zwanger worden of tijdens de zwangerschap met bekkeninstabiliteit te maken krijgen. Deze kwaal komt tegenwoordig veel vaker voor en wordt toegeschreven aan het toegenomen hormoongebruik. Bij het oplossen van deze problemen kan homeopathie helpen.

Ook tijdens de zwangerschap kunnen homeopatische middelen verlichting geven bij misselijkheid of andere ongemakken. De bevalling kan ook begeleid worden door een homeopaat, liefst in overleg en samenwerking met de verloskundige. Er zijn plaatsen in Nederland waar een dergelijke samenwerking bestaat of waar beiden in één praktijk werken.
Er kan bijvoorbeeld ingegrepen worden bij het in paniek raken van de moeder, het stoppen van de weeën of het niet loskomen van de placenta. Vaak verloopt de bevalling ook soepeler als de moeder homeopatisch behandeld is.
Ook kan verlichting gegeven worden bij problemen na de zwangerschap bij de moeder of de baby.
Andere te behandelen klachten zijn menstruatieklachten en overgangsklachten.